Amazon FBA nedir, Amazon FBA nasıl yapılır? Bugünlerde revaçta olan bir konudur. Sizlere bu konu hakkında biraz bilgi vereceğim. Amazon FBA kelimesinin İngilizce açılımı “Fullfilment by Amazon” olmuştur. Ürünlerinizi satmak için mükemmel bir sistemdir. Satış sırasında yapmanız gereken birçok aşamayı Amazon’un sizin yerinize yaptığı bir e-ticaret programıdır. Bu sistemde bir depo, dükkan ve personel gerekmeksizin internet üzerinden rahatlıkça satış yapabileceğiniz bir kurgu kurulmuştur.
Amazon FBA işlemlerine başlamak için bizden web tasarım hizmeti satın alabilirsiniz.
Günümüzde 2.5 milyondan fazla kişi bu sistem ile Amazon üzerinde satış yapmakta ve para kazanmaktadır. Amazonda en çok satış yapan ilk 10.000 satıcısının %66’sı Amazon FBA kullanarak satış yapmaktadır. Yaklaşık olarak 25,000 kullanıcı bu sistem ile yıllık 1 milyon dolar satış hacmine ulaşabilmektedir. Amazon bu sistem ile ticaret ve perakende satış alanında devrim niteliğinde bir harekete imza atmıştır. Amazon FBA ile dijital platform üzerinde mağaza sahibi olmak pek çok avantaj sağlıyor. Avantajlı bir sistem olan Amazon FBA nedir sorusunun detaylarına inelim.
Amazon FBA, amazon tarafından ortaya çıkarılan bir e-ticaret sistemidir. Amazon FBA sisteminde satış esnasındaki ürünün stoklanması, ürünün kargolanması, müşteri hizmetleri ve iade süreçleri gibi işlemleri Amazon tarafından gerçekleşmektedir. Size sadece satacağınız ürünleri seçmeli ve fiyatlarını belirlemelisiniz. E-ticaret stratejilerinizi yönetmek size kalır. Amazon FBA sistemi ile satışmak yapmabilmek için izlemeniz gereken bazı prosedürler vardır. Bu prosedürler sırasıyla şu şekildedir;
Amazon iki farklı üyelik paketi sunar. Bunlardan birisi “bireysel paket” diğeri ise “profesyonel pakettir”. Satışlarınızın büyüklüğüne göre bu paketlerden size uygun olanı seçebilirsiniz.
Amazon FBA bireysel paket ayda en fazla 40 ürün satma hakkı verir. Bu paket için Amazon sattığınız ürün başına ücret alır.
Amazon FBA profesyonel pakette ürün satma sınırlaması yoktur, istediğiniz kadar ürün satabilirsiniz. Ürünlerinize öne çıkartma uygulayabilirsiniz. Amazon’un analitik verilerini kullanarak stratejileriniz bu bilgiler doğrultusunda hazırlayabilir, pazar-fiyat karşılaştırmaları yapabilir ve müşteri geri bildirimleri gibi bilgileri inceleyebilirsiniz. Ürünlerinize “ücretsiz kargo” avantajı yada kampanyalar düzenleyerek satışlarınızı artırabilirsiniz.
Instagram‘dan bizi takip edebilirsiniz. Diğer blog yazılarımızı okumak isterseniz buradan geri dönüş yapabilirsiniz.
Merhaba size bu blog yazımda logo tasarım nedir? Logo tasarım kimler yapar ve nasıl yapar?…
2d ile 3d animasyon arasındaki farklar konusundan bahsetmek istiyorum. 2d animasyonlar 1800 yıllardan bu yana…
İnisiyal harf nedir? Paragrafların başlama harfi olarak dergilerde ve kitaplarda kullanılan harflerdir. Metinin estetik görünüm…
Tasarım çalışmalarına başlamadan önce tasarlanacak görselde kullanılacak renkler hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Renklerin kültürel ve…
Gestalt yasası genel olarak gestalt psikolojisi ya da gestaltizm olarak da bilinir. Peki tam olarak…
Gazete, dergi ve kitap gibi bir çok basılı medyada sayfa düzeni, okuyucuları için özel tasarımlar…