XML nedir? Sorusunun cevabı: XML İngilizce açılım olarak “Extensible Markup Language” şeklindedir. Bunun Türkçe anlamı ise: “Genişletilebilir işaretleme dili”
XML bir dizi kodlama kuralını tanımlamaktadır. Şimdi XML nedir sorusunu size çok iyi bir şekilde cevaplayacağım. Aklınızda bir soru işareti kalmayacaktır. XML dili, internet tabanlı veri alışverişi gerçekleştiren platformlar arası iletişimi standardize eden bir işaretleme dili olarak biliniyor. Bu kodlama insanlar ve bilgisayarlar tarafından okunabilmektedir. Arzu ederseniz web tasarım servisimizden yararlanabilirsiniz.
Biçimlendirme dillerinden farklı olarak, temelde metin tabanlı bir veri formatı olan XML, içerdiği verilerin işlenebilmesi için API’lere ihtiyaç duyar. HTML gibi önceden tanımlanmış bir biçimlendirme diline sahip değildir. Kullanıcının kendi biçimlendirme sembolleri oluşturmasına izin verir. Bu sayede sınırsız bir sembol setine sahiptir.
Basit bir karşılaştırma ile HTML içeriğin sunumuna odaklanır. XML ise veri depolamak için kullanılır. Bu sayede bir çok alanda kullanılmaktadır.
XML nerelerde kullanılır? Bu soruyu size çok iyi ve ayrıntılı bir şekilde anlatacağım. XML kullanım alanı çok fazladır. Amacının daha net anlaşılması için birden fazla örnek vereceğim.
XML dosyası bilgisayarımızda gerçekleştirdiğimiz basit eylemlerde bile önemli rol oynamaktadır.
XML dosyasını açmanın birkaç yolu var. XML dosyaları herhangi bir metin düzenleme programı ile rahatlıkla açılabilir ve düzenlenebilir. Ayrıca tüm web tarayıcılarında görüntülenebilir.
XML dosyasını notepad ile açmak daha kolaydır. Benim için düzenlemesi de notepad diğer seçeneklere nazaran daha kolay.
XML dosyası tarayıcı ile de açılabilir. Ancak düzenleme yapılamaz. Sadece görüntüleme yapabilirsiniz. Bu sayede kontrol amaçlı olarak tarayıcıda açabilirsiniz. XML dosyasını en iyi şekilde kontrol etmenizi sağlar.
Küçük bir bilgi daha vermek istiyorum. XML dosyalarınızın uzantılarına dikkat edin. Bu dosyaların türünü değiştirmek olmaz. Sadece özel dönüştürme yazılımı ile başka bir türe çevrilebilir.
Web tasarım hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için burayı inceleyebilirsiniz. Sizlere en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Instagram hesabımızı takip etmeyi unutmayın.
Merhaba size bu blog yazımda logo tasarım nedir? Logo tasarım kimler yapar ve nasıl yapar?…
2d ile 3d animasyon arasındaki farklar konusundan bahsetmek istiyorum. 2d animasyonlar 1800 yıllardan bu yana…
İnisiyal harf nedir? Paragrafların başlama harfi olarak dergilerde ve kitaplarda kullanılan harflerdir. Metinin estetik görünüm…
Tasarım çalışmalarına başlamadan önce tasarlanacak görselde kullanılacak renkler hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Renklerin kültürel ve…
Gestalt yasası genel olarak gestalt psikolojisi ya da gestaltizm olarak da bilinir. Peki tam olarak…
Gazete, dergi ve kitap gibi bir çok basılı medyada sayfa düzeni, okuyucuları için özel tasarımlar…